Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@01:45:35 GMT

حضور اسرائیل در خلیج فارس، زیر سیلی سپاه

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۲۰۵۵۵

حضور اسرائیل در خلیج فارس، زیر سیلی سپاه

تسنیم نوشت: از زمانی که تنش‌ها بین ایران و آمریکا در خلیج فارس بالا گرفت، آمریکا و متحدانش در منطقه دچار خسارت‌های زیادی شدند. از یک سو نفتکش‌های اماراتی و عربستانی مورد هدف قرار گرفته و تحقیقات بین‌المللی در این زمینه نیز نتوانست ثابت کند که این کار توسط چه گروهی و با چه انگیزه‌ای انجام شده است، از سوی دیگر کشتی‌های تجاری انگلیسی، ژاپنی و دیگر کشتی‌های تجاری نیز در دریای عمان و تنگه هرمز دچار مشکلاتی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دونالد ترامپ که نتوانسته بود در برابر هدف قرار دادن پهپاد متجاوز آمریکایی اقدام متقابلی در برابر ایران از خود نشان دهد، سعی کرد برای خارج آمدن از زیر بار فشار حداکثری، اعلام کند که به دنبال ایجاد نیروی دریایی ویژه مشترک برای اسکورت کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز است.

مایک پامپئو در این خصوص طرح Operation Sentinel یا طرح عملیات نگهبانی و حراست را مطرح کرد و از کشورهایی که بیشترین رفت و آمد تجاری را در منطقه دارند خواست که در این نیروی دریایی مشترک حضور داشته باشند. قبل از این وزارت خارجه انگلیس هم که نیروی دریایی سلطنتی اش به دلیل «کوچک» بودن و عدم توانایی حفاظت از کشتی تجاری خود در برابر ایران مورد تحقیر واقع شده بود، طرحی را برای کشورهای اروپایی مطرح کرده بود که بر اساس آن یک نیروی دریایی متشکل از کشورهای اروپایی امنیت تنگه هرمز را برای کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها تامین کند. این طرح‌ها اما با واکنش منفی کشورهایی مثل آلمان و فرانسه روبه‌رو شد. با این حال تلاش‌های دولت آمریکا برای تحریک کردن ایران به انجام اقدامات نظامی و تبدیل کردن مسئله هسته‌ای به بحران منطقه‌ای، همچنان ادامه پیدا کرد. گرچه پامپئو هنوز نتوانسته بسیاری از کشورها را به حضور در این ائتلاف دریایی تشویق کند اما مشارکت دادن رژیم صهیونیستی در این امر تازه ترین اقدام ایالات متحده برای برانگیختن ایران به انجام دادن اقدامی است که حضور نظامی کشورهای دیگر از جمله آمریکا را در منطقه منطقی جلوه دهد.

با این حال ایران در این مسئله مانند مسئله هسته‌ای و همچنین هدف قرار دادن پهپاد متجاوز آمریکایی دست بالا را در اختیار دارد. حضور نظامی – ولو اطلاعاتی- و یا همکاری‌های مرتبط رژیم صهیونیستی با آمریکا برای به راه انداختن رژه نظامی در تنگه هرمز عوامل و نیروهای این رژیم را بیشتر از گذشته در نزدیکی مواضع ایران و به اصطلاح در «معرض سیلی» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار می‌دهد. به همین علت است که کشورهای اروپایی و برخی دیگر از کشورهای دعوت شده به این ائتلاف دریایی، بارها اعلام کرده‌اند که به دنبال رویارویی با ایران نیستند. بر اساس آنچه که سایت «ورلد اسرائیل نیوز» نیز بیان کرده است، به غیر از ایالات متحده و انگلستان، تاکنون از میان همه کشورهایی که آمریکا از آنها خواسته در این ائتلاف شرکت کنند، تنها استرالیا اعلام کرده است که «احتمالا» در این ائتلاف شرکت می‌کند. اگر اتفاقات چند وقت اخیر در عقب نشینی تدریجی نیروهای اماراتی از یمن و خبرهای رسانه‌های غربی مبنی بر اینکه تحریم‌های اقتصادی نتوانسته ایران را از فروش نفت خود بازدارد را نیز در همین پازل قرار دهیم متوجه می‌شویم که بازی جدید ترامپ برای پروژه شکست خورده «فشار حداکثری» جز اینکه اسرائیل را بیشتر از پیش در موضع ضعف قرار دهد، نمی‌تواند غرب را به هیچ هدف دیگری در منطقه برساند.

نتانیاهو اما از این کار اهداف خاص خود را دنبال می‌کند او که در تشکیل کابینه جدید این رژیم بارها شکست خورده و حالا سعی دارد با یک دولت ائتلافی از بحران فساد مالی خود و خانواده‌اش عبور کرده و دولت جدید این رژیم را تشکیل دهد، برای نزدیک شدن بیش از پیش به اعراب منطقه چاره‌ای جز شرکت کردن و حمایت از تمام کارهایی که ترامپ در منطقه انجام می‌دهد ندارد. او با این حال شاید توقع نداشته باشد که حتی کمکی اطلاعاتی به آمریکا برای پیشبرد هدفش در به هم زدن نظم منطقه و ناامن کردن تنگه هرمز می‌تواند با واکنش قاطع ایران در خلیج فارس و یا حتی دیگر جبهه‌های مقاومت رو به رو شود.

نکته  جالب اینجاست که رژیم صهیونیستی مهمترین سیاست خود در سوریه را جلوگیری از عدم حضور ایران در این کشور اعلام و در این باره اینچنین استدلال می‌کند که حضور ایران در نزدیکی رژیم صهیونیستی امنیت اسرائیل را به مخاطره می‌اندازد. این رژیم از همین استدلال برای رایزنی با مقامات کشورهای مختلف از جمله روسیه استفاده می‌کند. اما مسئله این است، رژیمی که اینچنین از حضور ایران در سوریه به دلیل نزدیک شدنش به نیروهایش در بلندی‌های جولان و .... واهمه دارد، چگونه حاضر است با آوردن بخشی از نیروها به خلیج فارس، خود را در معرض سیلی محکم سپاه پاسداران قرار دهد؟ همین امر نشان می‌دهد که احتمالاً این حضور در ائتلاف، بیش از آنکه یک شعار واقعی باشد، موضعی برای نقد کردن توسط برخی کشورهای عربی منطقه است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۰۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود

به گزارش خبرآنلاین اندیشکده«استیمسون» در گزارشی نوشت: جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج(فارس) ۲۸ مارس ۲۰۲۴ چشم‌انداز این شورا را اعلام کرد و این سند  و چشم‌انداز برای اولین بار در طول عمر ۴۳ ساله شورای همکاری به صراحت درمورد امنیت جمعی و همگانی صحبت کرد.

در این گزارش آمده است: چشم‌انداز شورای همکاری خلیج فارس شباهت‌هایی با پیشنهادهای قبلی ایران، روسیه و چین دارد؛ پیشنهادهایی که بر تقویت گفت‌وگو و همکاری در منطقه خلیج(فارس) تاکید دارند. علیرغم اینکه در این چشم انداز به صورت مستقیم گفته نشده است اما همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری با تهران برای تحقق اهداف این چشم‌انداز ضروری و لازم است و اعضای شورای همکاری می‌دانند که هر یک پروژه‌های عظیم که تصور آن را دارند در سایه مواجهه نظامی با ایران قابل تحقق نیستند.

به نقل از ایسنا این اندیشکده با اشاره به نیاز شورای همکاری خلیج فارس به ایران  برای تحقق امنیت منطقه‌ای آورده است: حملات مستقیم اخیر میان ایران و اسرائیل اهمیت مشارکت ایران به صورت سازنده را چند برابر کرد و منزوی کردن ایران مانع هرگونه توسعه و صلح خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر ایران و عربستان در سال ۲۰۲۳ صلح نمی‌کردند اوضاع امروز منطقه بسیار بدتر بود، علاوه بر این ارتباطات دیپلماتیک و اقتصادی میان این دو کشور مورد حمایت بازیگران اروپایی و آسیایی به‌ویژه چین قرار گرفت. مانع اصلی گسترش روابط منطقه‌ای همچنان تحریم‌های آمریکا و تلاش‌های این کشور برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی خلیج(فارس) و اسرائیل و منزوی کردن تهران است. درحالی که برخی‌ها در ابتدا از سیاست‌های واشنگتن دفاع کردند اما بازیگران منطقه‌ای امروز دیگر برای آن اهداف تلاش نمی‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: درحالی که کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا روابط دیپلماتیک با تهران و تمام بازیگران منطقه‌ای دارند، آمریکا همچنان تلاش می‌کند که ائتلاف‌های منطقه‌ای برای مقابله با ایران و مهار آن تشکیل دهند. ابتکار عمل‌هایی مانند ائتلاف راهبردی خاورمیانه، ائتلاف ورشو و تعدادی از رزمایش‌های هوایی و دریایی مشترک به دلیل ماهیت استثنائی آن‌ها و تمرکز بر روی مسائل دشوار امنیتی با مشکلاتی مواجه شدند و منطقه امورز به گفت‌وگو و همکاری بیشتر از مواضع نظامی نیاز دارد. این رویکردهای امنیتی متنوع در اصول منشور سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج(فارس) و اصول قوانین بین‌المللی مشترک است و تمام آن ها بر لزوم احترام به حاکمیت کشورها، استقلال سیاسی، عدم دخالت در امور دیگران و حل اختلافات از طریق راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز تاکید دارند و اکنون آمادگی‌هایی برای اتخاذ گام‌های اساسی در این راستا وجود دارد.

این اندیشکده در ادامه گزارش خود می‌نویسد: یکی از مسائل مهم در چشم‌انداز شورای همکاری خلیج(فارس) برای امنیت منطقه، دعوت به تقویت همکاری بین کشورهای منطقه به روشی که در راستای گفت‌وگو، ارتباط و ایجاد پل‌های ارتباطی باشد. این چشم‌انداز بر لزوم حل چالش‌های آب و امنیت غذایی از طریق تقویت همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید دارد، انتظار می‌رود که اجرایی کردن این خط‌مشی فراگیر منجر به کاهش مشکلات امنیتی دشوار مانند چالش امنیت دریایی و تهدیدات نظامی شود. چشم‌انداز شورای همکاری به مثابه یک «گام مهم رو به جلو» است که برخی چالش‌های بزرگ در منطقه را حل می‌کند. شورای همکاری با تمرکز بر همکاری و حل مسالمت‌آمیز درگیری ها و توسعه پایدار، تنها به فکر تقویت امنیت اعضای این شورا و شکوفایی آن‌ها نیست بلکه به دنبال مشارکت در یک نظام بین‌المللی باثبات و پر امنیت است و مشارکت ایران در این گفت‌وگو امری محوری و اساسی برای تضمین موفقیت چشم‌انداز است.

در پایان این گزارش آماده است: روابط دیپلماتیک احتمالی در سال ۲۰۲۴ این چشم‌انداز را قوی‌تر خواهند کرد و ممکن است این امر در چارچوب کنفرانس بغداد سه، نشست سران منطقه در پکن و یا دعوت ایران به نشست سران شورای همکاری باشد. انتخابات پیش روی آمریکا منبع آشفتگی های احتمالی خواهد بود اما آن‌ها نیز تمرکزشان بر روی تقویت روابط دوجانبه و یا چندجانبه در خلیج(فارس) خواهد بود، از سوی دیگر هیچ یکی از بازیگران منطقه ای در خلیج فارس خواهان بازگشت به مرحله قبل از سال ۲۰۲۱ نیستند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901360

دیگر خبرها

  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • حمایت از رژیم کودک‌کش اسرائیل تبلور شیطنت آمریکا در منطقه است
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود
  • خلیج‌فارس تاریخ سربلند ملت ایران است
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می شود
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • تحریف صهیونیستی نام خلیج فارس + سند