Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح آن در سال‌های اخیر به ویژه پس از پایان جنگ تحمیلی تاکنون توانسته‌اند دستاوردهای مهمی در حوزه تجهیزات و ارتقای توان رزمی به دست آورند.

خودکفایی و ایجاد قدرت درون‌زا با طراحی و ساخت انواع تجهیزات نظامی بومی در سال‌های اخیر به قدری سرعت یافته که حیرت بسیاری از ناظران بین المللی را به همراه داشته و باعث شده توان نظامی کشورمان هر سال بیش از سال‌های گذشته رشد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه این دستاوردها موید این مطلب است که فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح کشورمان به خوبی به اهمیت خودکفایی و دارابودن تجهیزات گوناگون تسلیحات در همه حوزه‌ها پی برده‌اند. پدافند هوایی و تجهیزات مورد استفاده در آن یکی از این حوزه‌های مهم در نیروهای مسلح کشورمان است که ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سال‌های اخیر در قالب قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) با یکدیگر همکاری تنگاتنگی دارند.

پیشرفت سامانه‌های پدافند هوایی ایران اینک به مرحله بی‌نیازی نزدیک شده، ولی ظاهرا این پایان کار نیست و ایران گام‌هایی در جهت صعود کم سابقه در حوزه سامانه‌های پدافندی برداشته است. این در حالیست که ساخت سامانه باور ۳۷۳ در کم‌تر از ۱۰ سال تکمیل و اجرایی شده است؛ بنابراین حال که ایران به بالاترین سطح فناوری دفاعی در حوزه پدافند هوایی دست یافته است، از این پس در مدت زمان کوتاه‌تری قادر خواهد بود که محصولات باکیفیت‌تری را تولید کند. به معنای دیگر ایران در مرز علم پدافندی روز دنیا در حال حرکت است و هر لحظه باید منتظر اعلام یک خبر و دستاورد جدید دفاعی در این حوزه بود.

کشف، رصد، پایش، درگیری و انهدام اهداف هوایی به ویژه پهپادها و حتی نشاندن و سالم گرفتن آن‌ها از جمله قابلیت‌های نرم و سخت پدافند هوایی است که نمونه‌های متفاوتی از آن را طی سال‌های اخیر شاهد بودیم. البته حاصل این همکاری‌ها نیز امنیت بسیار بالای آسمان ایران اسلامی در قالب شبکه یکپارچه پدافندی هوایی کشور است، شبکه‌ای که با دارا بودن لایه‌های مختلف و متعدد امنیت بسیار بالایی را برای کشورمان فراهم کرده‌اند.

این پیشرفت‌ها در افزایش سطح پوشش راداری کشورمان نیز مشهود است به نحوی که پدافند هوایی کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی با پوشش بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ نقطه، گستردگی فراگیر و کارآ بودن خود را در حفظ آسمان ایران اسلامی از پرنده‌های متخاصم و بهبود تردد هوایی و مراقبت‌های اطلاعاتی فرامنطقه‌ای نشان داده است. یکی از ابزارهای این رصد و پایش رادارها هستند که صنایع دفاعی کشورمان نمونه‌های متنوعی از آن‌ها را طراحی و تولید و همچنین کاربردی کرده‌اند.

رادارهای دریایی چه ویژگی‌هایی دارند؟

رادارهای دریایی گونه دیگری از رادارهای موجود در جهان هستند که نقش مهمی در تجارت دریایی و همچنین حرکت ناوگان‌های دریایی کشورهای جهان در دریا دارند. این رادارها در دو باند فرکانسی S و X فعالیت می‌کنند، هر کدام از این باندهای فرکانسی وظایفی خاص برعهده دارند. رادارهای فعال در باندهای پایین‌تر از S برای مراقبت هوایی استفاده می‌شوند و فرکانس‌های بالاتر از آن جهت اهدافی همچون جمع آوری اطلاعات، موقعیت یابی و رهگیری به کار می‌روند.  

باند فرکانس X نیز همچون باند S نیز از مهم‌ترین باندهای رادارها به شمار می‌رود. کاربرد این باند راداری در حوزه نظامی استفاده برای رادارهای کنترل آتش سلاح‌های نظامی است و هواشناسی و ناوبری نیز کاربردهای غیر نظامی این فرکانس راداری محسوب می‌شوند.  

هنگامی که یک شناور دریایی از هر دو فرکانس به طور همزمان استفاده کند، این کار سبب می‌شود تا احتمال بروز خطای تشخیصی در اثر افزایش‌ها و کاهش‌های ناخواسته برد کاهش پیدا کند. در واقع این دو باند فرکانسی با هم‌پوشانی عملکردی، می‌توانند به کاربران اطمینان دهند تا در همه شرایط اطلاعات به خوبی انجام شود.

جمهوری اسلامی ایران نیز در حوزه طراحی و ساخت این رادارها توانایی خاصی دارد و در این گزارش یک نمونه از رادارهای دریایی ساخت صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران را معرفی می‌کنیم.

رادارهای دریایی ایران؛ چشم بینای دریانوردان در آب‌های آزاد

سازمان صنایع دفاع وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان علاوه بر سایر حوزه‌ها در حوزه طراحی و ساخت رادارهای دریایی نیز وارد شده که حاصل آن نیز ساخت مجموعه رادارهای دریایی افق است.

رادارهای افق با شناسه MVR-۸۸ شناخته می‌شوند و هدف از طراحی و ساخت آن ها، پایش دریاها و محیط پیرامونی حرکت شناورهاست. این رادارها می‌توانند با سایر سامانه‌های راداری و پدافندی شبکه شده و با اتصال به سامانه‌های کمک ناوبری همچون Speed Log و GPS فعالیت کنند. یکی از ویژگی‌های مهم رادارهای افق توانایی کشف، شناسایی و رهگیری ۱۰۰ هدف دریایی است. هدف دیگر از ساخت این رادارهای افزایش قابلیت‌های مورد نیاز و سهولت کاربری هستند که به همین دلیل هم از روش‌های دیجیتالی نرم افزار - پایه برای پردازش سیگنال‌ها بهره می‌برند.  

یکی از نمونه‌های رادارهای افق در باند X فعالیت می‌کند. مشخصات عملکردی این رادار به شرح زیر است: 

توان ارسالی: ۲۵ کیلووات.

سرعت چرخش آنتن: ۲۴ یا ۴۲ دور در دقیقه به صورت ۳۶۰ درجه.

 برد اسمی: ۹۶ مایل دریایی معادل ۱۷۷.۶ کیلومتر.

دیگر نمونه این رادار در باند S فعالیت کرده و مشخصاتی به شرح زیر دارد: 

توان خروجی: ۳۰ کیلووات.

سرعت چرخش آنتن: ۲۶ یا ۴۵ دور بر دقیقه.

برد: ۱/۷ کیلومتر.

رادارهای مذکور از الگوریتم های جدید برای پردازش اطلاعات دریافتی استفاده می کنند که هدف آن بهبود کیفیت سیگنال های دریافتی و کاهش نرخ هشدار غلط است. در واقع از طریق استفاده از روش‌های پیشرفته با کنترل نرخ هشدار غلط، مانع از اشباع سامانه می شوند. 

از دیگر مزیت های رادار مراقبت ساحلی باند X و S ساخت کشورمان می توان به توانایی ردگیری اهداف در تمام برد آشکارسازی خود، تشخیص هویت اهداف متفاوت، شماره گذاری خودکار، دسته بندی و فیلتر اهداف و تعریف یک منطقه ویژه اختصاصی برای هر کدام از اهداف را نام برد. این رادارها همچنین توانایی نمایش اهداف بر روی نقشه های جغرافیایی را داشته و می توانند پارامترهای کشف شده از اهداف را به سامانه‌های دیگر به صورت خودکار و انتخابی ارسال کرده، از همین طریق موقعیت آینده یا بعدی هر هدف برای هر زمان دلخواه را پیش بینی کنند. همچین می توانند  سابقه موجود از هر هدف منتخب را ذخیره کرده و در صورت نیاز در موارد بعدی نمایش بدهند.

خانواده رادارهای دریایی ایران ۵ نوع آنتن دارند که ۳ مورد آن در  باند X و ۲ مورد دیگر در باند S فعالیت می کنند. آنتن های مذکور از حیث طول فیزیکی و پرتوهای ارسالی متفاوت هستند و به همین دلیل عملکردهای متفاوتی دارند. نوع این آنتن ها، موجبر شکاف دار آرایه‌ای (Slotted Waveguide Array) است که مزیت های متفاوتی همچون استحکام طرح، وزن و حجم نسبتاً پائین، قابلیت خوب در مدیریت توان مصرفی، بهره (Gain) بالا و بازدهی مناسب دارند.

کد خبر 619459 برچسب‌ها دفاع - نیروی دریایی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دفاع نیروی دریایی رادارهای دریایی نیروهای مسلح پدافند هوایی سال های اخیر طراحی و ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۳۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی ارتش در ساخت تجهیزات و ادوات مورد نیاز

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش با حضور در منطقه پدافند هوایی شمال شرق امام رضا (ع)، از آمادگی دفاعی و بخش های مختلف این منطقه بازدید و توان رزمی این منطقه را مورد ارزيابی قرار داد.

 

امیر سرتیپ علیرضا الهامی ضمن در جمع فرماندهان این منطقه به پیشرفت های چشمگیر ارتش در منطقه اشاره کرد و گفت: با وجود تحریم‌ های ظالمانه و کمبود‌ های فراوانی که در این سال‌ ها وجود داشته است، ارتش موفق شده در کنار سایر نیرو‌های مسلح به خودکفایی در ساخت تجهیزات و ادوات مورد نیاز خود برسد.

 

 وی افزود: ارتش جمهوری اسلامی که در اوج آمادگی به سر می برد، ارتشی منظم، منضبط، محکم و مجهز به تجهیزات نوین است.

 

امیر سرتیپ الهامی با بیان اینکه ارتش در همه حوداث، همواره در کنار مردم و خدمتگزار آن‌ ها بوده است، اظهار کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران آنجا که لازم بوده قاطع در مقابل دشمنان این مرز و بوم در میدان رزم ایستاده و ولایتمداری خود را ثابت کرده است.

 

 وی با بیان اینکه امروز می‌ توانیم در سایه وحدت، همدلی و در سایه ولی امر مسلمین با هوشیاری از مشکلات عبور کنیم، خاطر نشان کرد: ما سربازان ولایت هستیم و تا پای جان از این انقلاب و دستاور‌د های آن به عنوان یک بازوی محکم در کنار سایر نیرو‌های مسلح دفاع خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • خودکفایی ارتش در ساخت تجهیزات و ادوات مورد نیاز
  • ارتش به خودکفایی در ساخت تجهیزات و ادوات رسیده است
  • در ساخت زیردریایی و شناورهای زیرسطحی به بومی‌سازی رسیدیم
  • سخنگوی دولت: همانطور که در حوزه زیر ساخت، نظامی و سلامت از متوسط جهانی بیشتر رشد کرده ایم در سایر حوزه ها هم می توانیم (فیلم)
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • تلفیق نبوغ و تجربه؛ وقتی حرکت انگشت تونی کروس کار بایرن مونیخ را ساخت! / عکس
  • روسیه ۶ موشک «اتکمز» ساخت آمریکا را سرنگون کرد
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه
  • آغاز عملیات اجرایی ساخت سیزدهمین محل فرود بالگرد اورژانس پیش بیمارستانی نیشابور