Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، هواناو یا هاورکرافت یکی از تجهیزات نظامی و غیرنظامی است. وظیفه اصلی این وسیله حضور به عنوان یک وسیله ترابری است. وسیله‌ای که به گواه کارشناسان و فرماندهان نظامی کاربردهای متفاوتی دارد.

این کاربردها عبارتند از؛ عملیات آمادی و پشتیبانی در رزم دریایی، گشت ساحلی، مبارزه با قاچاقچیان و انجام عملیات تعقیب و گریز، عملیات هیدروگرافی و بسترشناسی دریا، مطالعات علمی در مناطق ساحلی و فلات قاره و ایجاد آزمایشگاه سیار جهت امور مطالعاتی، باربری و مسافربری به جزایر کوچک و امداد رسانی در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انجام عملیات زیست‌محیطی، جمع‌آوری لکه‌های نفتی در امتداد ساحل و جلوگیری از تخریب و آلودگی محیط زیست در مناطق کم‌عمق، گشتی با سرعت زیاد و جابه جایی فرماندهان و خدمه شناورهای دریایی و پوشش نیازمندی‌های سازمان بنادر و کشتیرانی و عملیات مین‌گذاری و مین‌روبی در سطح آبراه‌های بین‌المللی و تنگه‌های پر تردد از سایر کاربردهای هواناوها هستند.  

هواناوها از چند بخش مهم تشکیل شده‌اند؛ موتور با ملخ‌های پیشران در عقب، بالشتک بادی با پوسته انعطاف پذیر در قسمت زیرین و فن برای مکش جهت پرواز ایستایی.

مکانیزم عملکرد هواناوها به این صورت است که آن‌ها بر روی بالشتکی از هوا و بالاتر از سطح آب قرار می‌گیرند و سپس از طریق موتور و ملخ‌هایی که در قسمت عقب هواناو قرار گرفته به سوی جلو حرکت می‌کند. البته نقش فن‌های موجود برای مکش هوا جهت ایستایی در هنگام حرکت نیز نقش مهمی در این میان دارند. همین ویژگی باعث می‌شود تا هواناوها در مقایسه با سایر شناورها، سرعت ۲ تا ۳ برابری داشته باشند.

آن‌ها می‌توانند علاوه بر دریا بر روی خشکی نیز حرکت کرده و برگ برنده نیروهای دفاعی ایران در هر جنگی باشند و ماموریت خود را انجام دهند و قدرت نظامی ایران را به رخ بکشند. پس برخلاف سایر شناورهای دریایی به اسکله و یا توقف‌گاه برای توقف نیاز ندارند. انعطاف پذیری بیشتر نسبت به قایق‌ها و قیمت ارزان نسبت به بالگردها از دیگر ویژگی‌های هواناوهاست.  

صنایع دفاعی ایران پس از پایان جنگ تحمیلی و در اواخر دهه ۷۰ توانستند تا نخستین هواناو ایرانی را با نام بونس بسازند. البته کشورمان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی توانسته بود تا دو نوع هواناو را خریداری کند. در واقع هواناوهای بومی نیز براساس همان دو نوع طراحی و ساخته شده اند. علت اصلی آن هم ایجاد خودکفایی و بی‌نیازی به خارج عنوان شده است.  

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح توانسته تا دو نوع هواناو بومی یونس و تندر را تولید کند. در ادامه به بررسی ویژگی‌های هواناو تندر می‌پردازیم.  

هواناو تندر

این هواناو با طول ۱۴/۷۶ متر، عرض ۶/۶ متر، ارتفاع ۴/۵۷ متر متر و تناژ جابجایی حدود ۱۱ تن در صنایع هسا در وزارت دفاع طراحی و ساخته شد. تندر در هنگام ماموریت می‌تواند با بیشینه سرعت ۹۵ کیلومتر بر ساعت،  ۲۷۰ کیلومتر برد دارد. ظرفیت حمل سرنشین توسط این هواناو نیز ۳۰ نفر اعلام شده است. این هواناو ۲۲ آبان ۹۱ توسط سردار احمد وحیدی وزیر اسبق دفاع رونمایی و در هشتم آذر همان سال به نیروی دریایی ارتش الحاق شد.

تندر قادر است تا علاوه بر حمل و نقل نیروهای رزمی، در هنگام نیاز راکت شلیک کرده و عملیات‌های شناسایی را نیز اجرا کند. این کار با استفاده از پهپادهای شناسایی انجام می‌شود. در واقع، با ترکیب توان پهپادی ایران با توان رزمی هواناوها می‌توانیم از این سلاح‌ها در راستای ارتقای قدرت بازدارندگی کشورمان استفاده کنیم.

تکاوران دریایی نیز می‌توانند با سرعت بیشتری نسبت به سایر شناورها در هنگام نیاز با تندر به منطقه عملیاتی منتقل شوند. توانایی استتار و اختفاء در مواقع حساس نیز یکی از ویژگی‌هایی است که باعث می‌شود تا این هواناو وسیله‌ای موثر برای تکاوران دریایی به شمار برود.

هواناو تندر علاوه بر پرتابگر ۱۱ فروندی راکت‌های ۱۰۷ میلی‌متری به پرتابگر موشک کروز ضد کشتی و رادار جستجوی سطحی نیز تجهیز شد.  

حرکت بر روی دریا، ساحل و مناطق با تلافی، حمله سریع به سواحل، تخلیه نفر و تجهیزات، گشت زنی و شناسایی در مناطق کم عمق و صعب العبور از ویژگی‌های هواناو تندر عنوان شده است. این هواناو قادر است تا عملیات‌هایی از جمله گشت ساحلی، شناور فرماندهی عملیات شناسایی آفندی و پدافند میان برد آبی - خاکی، شرکت در عملیات دفاع نامتقارن، حمل و نقل نفرات و تجهیزات برای پشتیبانی و لجستیک جزایر و سواحل، آمبولانس دریایی و عملیات امداد و نجات را انجام دهد.

تندر؛ نخستین هواناو رزمی ایران با قابلیت اجرای عملیات‌های آبی - خاکی

سردار وحیدی وزیر اسبق دفاع درباره این هواناو گفت: تندر نخستین هواناو رزمی ایرانی است که قابلیت اجرای عملیات های آبی - خاکی را دارد و با تولید انبوه این هواناو تحرک عملیاتی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران افزایش پیدا می‌کند.

کد خبر 651089 برچسب‌ها تسلیحات نظامی دفاع - سپاه پاسداران وزارت دفاع خبر ویژه دفاع - ارتش جمهوری اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تسلیحات نظامی دفاع سپاه پاسداران وزارت دفاع خبر ویژه دفاع ارتش جمهوری اسلامی هواناو تندر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۹۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، ۲ کلیدواژه «میدان» و «دیپلماسی» در چند سال اخیر به یکی از واژه‌های پرتکرار در میان افکار عمومی و نخبگان کشور تبدیل شده است، منظور از مفهوم دیپلماسی روشن است و مراد از «میدان» نیز فعالیت‌های میدانی یا میدان عملیات نظامی است و ایران نیز به دلیل واقع شدن در یک موقعیت ویژه ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک باید در این ۲ حوزه حضوری فعال و موثر داشته باشد.

صیانت از سه‌گانه «کیان، حریم و منافع» از مهم‌ترین دستور کارهای دیپلماسی و میدان است و در همین چارچوب دوگانه‌سازی و دوگانه‌انگاری مفهوم «میدان» و «دیپلماسی» از پایه نادرست و رقیب دانستن این دو بلاوجه است.

براساس «نظریه میدان»، نسبت «میدان سیاست و دیپلماسی» با «میدان رزم» یک نسبت منطقی است و میان آن‌ها یک رابطه معقول وجود دارد که تکمیل‌کننده همدیگر هستند و در تأمین منافع ملی مقوم و مکمل همدیگرند. تولید قدرت و ثروت زمانی اتفاق می‌افتد که دیپلماسی و میدان به شکل همگرا عمل کنند.

دستاوردهای میدان و دیپلماسی قابل تبدیل و مبادله با یکدیگر است. هر دو میدان عرصه کسب سرمایه، مشروعیت و اعتبار هستند. تعامل و همراهی دو عنصر دیپلماسی و میدان یک اصل ثابتی است که از سوی دولتمردان و سیاستمداران پذیرفته شده است و کشورها برای تأمین و تضمین منافع حیاتی و منافع ملی ناچار به تمسک به آن هستند. در همین چارچوب می‌توان گفت تجمیع و بهره‌گیری بهینه از سرمایه‌ها در دو میدان دیپلماسی و میدان از الزامات حکمرانی خوب است و در مقابل، غفلت از این ظرفیت‌ها، از جمله موانع تأمین منافع ملی در عرصه سیاست‌ورزی است.

هماهنگی کامل میدان و دیپلماسی در «وعده صادق»

در همین چارچوب به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، یکی از نکات قابل تامل و توجه در عملیات وعده صادق هماهنگی کامل بین میدان و دیپلماسی بود که به وضوح شاهد انجام وظایف تفکیک شده میان آن‌ها از ابتدا تا لحظه انجام عملیات و پس از آن بودیم. عملیات وعده صادق که از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و البته در هماهنگی کامل با دستگاه دیپلماسی کشورمان انجام شد، یک اقدام هوشمندانه در راستای تقویت بازدارندگی و ارتقای جایگاه و تاثیرگذاری ایران در منطقه بود.

در این عملیات از جنبه میدانی، عقلانیت و هم افزایی حداکثری بین نیروهای جمهوری اسلامی ایران الگوی جدیدی از نبرد و این که رویارویی ایران با رژیم صهیونیستی دیگر نیابتی یا ایذایی نیست را ترسیم کرد. پیام این عملیات به دولت‌های منطقه این بود که ترتیبات امنیتی آمریکایی با حضور قدرت‌های فرامنطقه‌ای قابل اتکا نیست، بلکه ترتیبات امنیتی درون منطقه‌ای با حضور قدرت‌های منطقه پایدار است.

جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که صلح و ثبات منطقه پیرامونی را لازمه امنیت ملی خود می‌داند و برای اعاده و حفظ صلح و ثبات از هیچ کوششی فروگذار نکرده و نمی‌کند.

امروز برای هر ناظر منصفی کاملاً روشن شده است که اقدامات رژیم صهیونیستی به عنوان یک موجودیت اشغالگر، تروریستی و نژادپرست – که خود را مقید به هیچ قاعده و هنجار حقوقی یا اخلاقی یا انسانی ندانسته و طی ۶ ماه گذشته کارزار نسل‌کشی فلسطینیان و ناامن‌سازی بیشتر منطقه و جهان را با حمایت همدستانه آمریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی به پیش برده است – تهدید فوری و مستمر علیه صلح و امنیت منطقه است و ایران با این عملیات به لات کوچه‌های خلوت این روزهای غرب آسیا این پیام را داد که دوران بزن در رو تمام شده است و او در برابر هر جنایت و شیطنتش پاسخ محکمی دریافت خواهد کرد.

«وعده صادق» دو قطبی‌سازی کاذب میان دیپلماسی و میدان را کاملا زیر سوال برد

در سال‌های گذشته بعضا دوگانه‌سازی بین وزارت امور خارجه و نهادهای عملیاتی در حوزه سیاست خارجی با کلیدواژه دیپلماسی و میدان در فضای سیاسی کشور به شکلی ناآگاهانه از سوی عده‌ای از افراد به یکی از نمودهای دوقطبی‌سازی‌های مضر در کشور بدل گشته بود ولی همان طور که اشاره شد عملیات وعده صادق و هماهنگی کامل بین دیپلماسی و میدان و هم افزایی وزارت امور خارجه و نیروهای مسلح کشورمان در جریان این عملیات، این دو قطبی‌سازی کاذب را کاملا زیر سوال برد و ثمره این اتحاد و هم‌افزایی، پیروزی توامان ایران چه در حوزه نظامی و بازدارندگی و چه در صحنه دیپلماسی و حقوق بین‌الملل در برابر دشمنان بود.

فعالیت سازنده، هوشمندانه و همچنین حداکثری وزارت امورخارجه در حوزه روشنگری و تببین جنایت اخیر اسرائیل و همچنین اشاره به حق قانونی ایران در دفاع مشروع و پاسخ به رژیم اشغالگر قدس در کنار همراه سازی دیگر کشورها این زمینه را فراهم کرد که افکار عمومی جهان پاسخ ایران به اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را در راستای اصل دفاع مشروع پذیرفته و آن را حق ایران بدانند.

اگر «مذاکره نکنیم جنگ می‌شود»؛ تمرکز صرف بر «دیپلماسی با غرب» پیش از دولت سیزدهم

بعضا در دولت‌های گذشته شاهد شیوه نامتعارف تمرکز صرف دولت به «دیپلماسی با غرب» ذیل سیاست «جنگ هراسی» بودیم و در همین چارچوب، سایه دوگانه «موافق مذاکره» و «مخالف مذاکره» بر فضای سیاسی ایران سایه انداخته بود و اصرار بر این انگاره بود که اگر «مذاکره نکنیم جنگ می‌شود».

ولی در دولت سیزدهم در قیاس با فراز و فرودهایی که بر رابطه دیپلماسی و میدان در دولت‌های گذشته حاکم بوده، این مقوله از تناسب و وحدت رویه‌ای بیش از همیشه برخوردار گشته است، این هماهنگی یقیناً یکی از عوامل اصلی و مؤثر در تغییر نوع واکنش ما به تحولات منطقه و اقدامات دشمنان‌مان بوده است.

در همین چارچوب، کارشناسان مسائل بین‌الملل معتقدند که عملیات وعده صادق مبنای ظهور تحول بنیادین در راهبرد جمهوری اسلامی ایران در حفظ امنیت ملی و بازدارندگی مقابل دشمنانش بود؛ تحولی که نشان داد آنچه در سال‌های گذشته تحت عنوان دور کردن سایه جنگ از سر ایران با تمسک به راهبرد مذاکره با برخی قدرت‌های حامی رژیم صهیونیستی و صبر استراتژیک در مقابل اقدامات ایذایی این رژیم، انجام می‌شد در واقع به نوعی توجیه بی‌عملی بوده است و این عملیات نشان داد که در دولت سیزدهم راهبرد «بازدارندگی فعال» جایگزین آن رویکردی شده است که سبب می‌شد ضربات را با استدلال آسیب نزدن به منافع بلند مدت و تعاملات بین‌المللی تحمل کنیم و نادیده بگیریم.

کد خبر 848868 منبع: ایسنا برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه

دیگر خبرها

  • شرایط نامساعد دریا اسکله های گردشگری قشم را تعطیل کرد
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • نظارت میدانی بر اجرای عملیات حفاظتی قنوات شهرستان یزد
  • مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد
  • تقویت مرزبانی سبب گستردگی توسعه و پیشرفت همه جانبه جامعه می‌شود
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • تقویت مرزبانی سبب گستردگی توسعه جامعه می‌شود
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • دیپلماسی و میدان، پای کار «آبیِ ایرانی»/ نگاهی به مواضع مقامات کشوری و لشکری در روز خلیج فارس